FFCR Urban Food Trends 2024

Los Angeles

Många är vi som likställer trendkänslighet med västvärldens trendepicenter: L.A. Och när vi tänker L.A är vi även många som instinktivt häver ur oss fördomar som hälsohets, ytlighet, yogabyxor och dyrt flaskvatten. Det stämmer delvis, men det är samtidigt lite väntat och tråkigt. I den här artikeln ska vi i stället fokusera på tre lite mer oväntade trender från Los Angeles – änglarnas stad!

Omodern är det modernaste du kan vara.
Det finns tre saker som alla just nu hungrar efter och det är trygghet, trygghet och trygghet. Vill du vinna dina gästers tillit så borde du erbjuda den perfekta balansen mellan nytt och retro. För vad är egentligen tryggare än de mjuka soffbåsen på en gammal hederlig amerikansk Diner? Inte mycket. Och på nyöppnade Denae’s Diner i Down Town L.A kan du uppleva de mjukaste sätena du någonsin upplevt, kombinerat med friterad kyckling, milkshakes och andra trygga klassiker.
En annan retrotrend som fått en nytändning är Deli-trenden.
Vad tänker du på när du hör det här: saftiga skivor pastrami, en generös ansamling surkål mellan två tjocka skivor rågbröd? Exakt Ne…Los Angeles? Ja faktiskt. I alla fall om du frågar stammisarna på Langer’s Deli som bestämt hävdar att pastramin här slår samtliga ställen i upphajpade New York.
På den anrika delin Philippe’s serveras den extremt populära vintagemackan ”Dip Sandwich” som tillreds genom att doppa två brödskivor i köttbuljong innan mackan fylls på med senap och ännu mer långbakat kött.

Milkshake

Välj glädjen!
Efter många svåra år med en krogscen full av pretentiösa kockar och krångliga bartenders, har en längtan efter det enkla vuxit sig stark. Gästen vill tydligen ha något så enkelt som glädje. Det kan tyckas banalt, men när vardagen blir allt mer utmanande så kan en munk fylld med färska jordgubbar göra underverk för den mentala hälsan. I alla fall om du frågar ansamlingen av folk som dagligen köar utanför munkbutiken The Donut Man, berömda för sina friterade munkar fyllda med färsk, färgstark frukt. Eller Mashti Malone’s som tog den lekfulla glassen Booza till Kalifornien. En Libanesisk specialitet som får sin stretchiga och sega konsistens från orkidémjöl och akaciagummi. Vad sägs om en Mashti Special – pistageglass mellan två honungsrån? Eller en Baklava Special – en kula Booza toppad med en söt och krispig baklava?

Muscow Mule

Det lilla extra som gör den stora skillnaden.
Innovativa drinkar, nyskapande smakkombinationer och exemplarisk service räcker inte längre. Om du vill driva en framgångsrik bar idag måste du erbjuda det där lilla extra. Du vet, det som får konkurrenterna att blekna och framstå som väntrum på Landstinget. Det är det många som börjat förstå i änglarnas stad, där allt fler barer erbjuder en upplevelse tillsammans med din Moscow Mule.
På Little Joy får du inte en lugn stund när standupkomikerna löser av varandra medan karaokemaskinen går varm. Och på Button Mash, en så kallad Barcade (Bar + Arcade), i down town L.A kan du spela flipperspel, dart eller varför inte lite Pac Man medan du blir packad.
Är man ännu mer hardcore har The Virgil både burlesqueföreställningar och jazzspelningar varje kväll.

På plats för att representera Los Angeles är Pegah Livani!
Pegah är Matinspiratör och grundare bakom instagramkontot Stockholm Foodguide, och de har under flera års tid jobbat för en restaurangscen med mer mångfald. Pegah hade drömt om ett eget ställe under hela livet med trendig och spännande mat som skulle vara tillgänglig för många. Inspirerad av de otroliga ställen som de hade testat runt om Europas storstäder, där unga och kreativa kockar med rötter i flera länder hade lyft traditionell gatumat till nya nivåer tog hon över en nystartad restaurang med exakt det tänket. The Street food labs som serverar LA style Street food en fusion mellan mexikansk, amerikansk och asiatisk Street food.

Pegah
Scroll to Top