London – Europas trendhangar

 

London – Europas trendhangar. Megastaden där världens trender samlas och omgrupperar innan de erövrar Europa. Allt som händer här, kommer hända i ett kvarter, längst en gata eller på ett torg nära dig. Så låt oss ta en titt på vad som pågår i London just nu.

Då har aldrig känts mer nu än nu.
Driver du ett konditori och letar efter nästa stora smaktrend? Du har förmodligen redan hittat den för länge sen. När både samtiden och framtiden känns trist så blickar vi nämligen bakåt. För trots att det förflutna sällan förändras, tycks det ändå bli bättre och bättre ju längre tiden går? Minns du när du kunde leka tills kinderna domnade, när det inte fanns några måsten och din kost till 57% bestod av mormors smulpaj dränkt i vaniljsås?

På Humble Crumble flockas nostalgiska britter för att uppleva barndomens problemfria verklighet. Här serveras ”Britains’ Most Nostalgic Dessert” på ett modernt sätt: i en färgglad papperskopp gjord i 100% nedbrytbart material, med ditt val av lekfull toppning ovanpå. På menyn finns härligheter som “Crumbrûlé” (vaniljsås med knäcktäcke), kaneldoftande äppelkompott och varm vaniljsås.

Paj - restaurangtrender i London

Är avsmaken för avsmak över?
Krögare – lyssna upp! Du har för många valmöjligheter på menyn. Det kostar pengar.
Ibland kommer gamla trender tillbaka på nya uppfriskande sätt. Minns du när långa, dyra och komplicerade avsmakningsmenyer på stjärnkrog var högst upp på allas bucket list? Ja, det var andra tider. Men nu är avsmakningen tillbaka och den här gången gör den uppror mot förra generationens stela skådespel. Den är enkel, vällagad och prisvärd. På moderna krogar som Eleanore, BiBi och Jöro beskrivs den som ett sätt att spara personaltimmar, dra in på matsvinn och erbjuda ett större värde för gästen. På moderna krogar som Eleanore, BiBi och Jöro beskrivs den som ett sätt att spara personaltimmar, dra in på matsvinn och erbjuda ett större värde för gästen.

Svamp - restaurangtrender i London

Svampar på krogen ploppar upp som svampar ur jorden.
Vill du att din restaurang ska fortsätta hamna på den berömda innelistan? Enkelt. Skaffa svamp! Men inte den sortens svamp, utan den goda. När Brett Graham byggde om sin Notting Hill-krog the Ledbury, valde han att installera en svampodling i stället för en mer klassisk restaurangpryl som en hummertank eller köttdisplay. På krogar som the Pig och Fallow används överblivet sågspån och kaffesump som grogrund för detta miljö och -plånboksvänliga alternativ till kött. Ecofungi i Malmö och Stockholm Mushroom Farm i Stockholm är två aktörer som båda är före sin tid när det gäller svamp.

klarifiera cocktails - restaurangtrender i London

Trenden som får dig att se klart. Och dubbelt.
Går du in på en trendig bar som Nomad London eller Crossroads, är chansen stor att du kan se rakt igenom drinken som ställs framför dig. Att klarifiera cocktails har varit populärt länge, men fått större genomslag på sistone. Att klarifiera en drink innebär att du filtrerar bort partiklar som gör en cocktail grumlig. Kvar blir en kristallklar vätska med en mjuk och len munkänsla och skickliga bartenders över hela London anstränger just nu öronen av sig för att anonymisera sina kreationer så mycket som möjligt.
Detta går att göra på många sätt, men den vanligaste metoden är att separera mjölk genom att tillsätta syra och sedan sila tills önskad klarhet har uppnåtts. En bar i Stockholm som gjort sig ett namn för sina kristallklara drinkar är Röda Huset vid Sergels torg och deras signaturcocktail Kolagräs med god grädde. Hampus Thunholms nytolkning av klassikern milk punsch har snabbt skrivit in sig själv i stockholmsbarernas Hall of Fame.

Scroll to Top