Paul svensson

Globala influenser av svenska råvaror med Paul Svensson

För zero waste kocken Paul Svensson är det växtriket som briljerar i köket. Oavsett om du läser igenom hans restaurangmenyer, kokböcker eller fascineras av hans kokkonster på tv, så följer matfilosofin en grön tråd. Recepten är inte bara enkla och hållbara, utan framtagna med ett syfte – att anpassas efter ekosystemets gränser. 

Det började med ett träningsläger hos Marco Pierre i London. Idag driver Paul Svensson både restaurangverksamheter, lanthandel, och har hunnit ge ut nio kokböcker. Paul har gjort en imponerande resa och är idag en av Sveriges mest erkända kockar och entreprenörer. Studio 2000 är hans senaste restaurangprojekt. Ett så kallat ätbart experiment – där endast egenodlade råvaror serveras. 

Konceptet togs fram i syfte att demonstrera det faktum att vi inte behöver importera råvaror från andra sidan jordklotet för att kunna avnjuta en god måltid. Genom den egna odlingen på Erikslunds trädgård, baseras menyn efter säsong och tillgång. Projektet handlar om att ta ansvar, utbilda och inspirera. 

Jag brinner för att inspirera till en grön matfilosofi där vi hyllar växtriket genom att selektivt välja produkter som är bra för oss och naturen i en proportion som överensstämmer med ekosystemets gränser. 

Men hur skapar man egentligen måltider i Sverige med global inspiration som inte tär på planeten, plånboken eller smaklökarna? Med sina tre budord: hälsa, klimat och alternativ njutning intar Paul Kistamässan. Han kommer att ta med oss på en jordenruntresa – genom endast svenska råvaror givetvis. Det kommer bland annat bjudas på svensk soja, sockertång och försvenskad japansk dashi. Vill du följa med på smakresan? Säkra din biljett till mässan i Stockholm.

Scroll to Top