Chili klaus

Ett kryddstarkt möte med Chili Klaus

Claus Pilgaard, eller Chili Klaus som du kanske känner igen honom som, har under de senaste åren inte bara lyckats bygga upp en imponerande följarskara på sociala medier, fått miljontals views på YouTube och startat sitt egna varumärke. Han har dessutom etablerat en omfattande chiliodling. Imponerande insats om du frågar oss. Men hur började det?

Året var 2013. Det var sommar och Klaus deltog i en föreställning på Bornholm. Det blev stundvis långtråkigt mellan pauserna, vilket gav ett givet läge för att vara kreativ. Strax innan ett föreställningen dök den briljanta idéen upp: chiliprovning. Klaus hade släpat med sig alla chiliplantor till uppsättningen, och tog chansen att göra något underhållande av de starka frukterna. Målet var att beskriva smak och styrka på ett så utförligt sätt som möjligt. Och givetvis att föreviga upplevelsen, för att sedan kunna dela med nära och kära. Sagt och gjort. I efterhand var det kanske inte det smartaste draget innan han skulle upp på scenen, med det var starten på ett hett äventyr.

Under de senaste åren har Klaus hunnit medverka i både tv och radio. Hans YouTubekanal har flitigt gästats av nyfikna profiler som alla vågat utmanas i chiliprovning. Den ena mer självsäker än den andra – till en början, vilket genererat i timtals av underhållning. Parallellt med detta ökade både nyfikenheten och efterfrågan på hans chilifrukter, och odlingen drog igång på riktigt.

Ett produktsortiment tog form. Chips, choklad, kryddor och såser för att nämna några. Hemsidan fylldes av flertalet kryddstarka recept, som chili con carne och ribs, givetvis smaksatta med Klaus egna produkter. Chili Klaus varumärke var etablerat.

Har du alltid drömt om att delta i en chiliprovning? Vill du lära dig mer om den heta frukten? Eller få tips om vilka smakkombinationer som går bäst ihop med kryddan? Träffa experten själv på mässan i Stockholm. Vi utlovar kryddstarka utmaningar som du sent kommer att glömma.

Scroll to Top