Gustav Joahansson - Jävligt gott

Köttfantasten som konverterade till vego-guru

“Att äta gott och göra gott, borde gå hand i hand”. Så löd filosofin som la grunden för det som idag är Sveriges största veganska matblogg; Jävligt gott. Vego-gurun Gustav Johansson har under de senaste åren inspirerat sina följare med vegansk husmanskost, näringslära och lifehacks som minskar matsvinnet.

Gustav Johansson gick från absolut köttälskare till vego-guru. Motivationen till en ny livsstil grundades i övervikt och dåliga vanor. Det var dags för en förändring och valet föll på att prova något helt nytt och att utesluta det han älskade mest. Fläsket byttes ut mot falafel, men han tröttnade ganska snabbt på kokta grönsaker och bönor på burk. Det måste finnas roligare alternativ till denna tråkdiet?

Gustav började därför experimentera allt mer i köket och dokumenterade sina framsteg på sin nystartade blogg “Jävligt gott”. Intresset för hållbar vegansk mat omvandlades snabbt till en passion. Detta reflekterades i innehållet och läsarantalet klättrade snabbt uppåt. Hans ambitioner har uppmärksammats av flera aktörer under åren. Under 2016 vann han bland annat bloggpriset Folkets val och 2019 utsågs han till en av Aktuell Hållbarhets profiler under 33.

Parallellt med bloggandet har Gustav hunnit släppa fem stycken kokböcker. Han är delägare av restaurangen Chou Chou, som fokuserar på växtbaserad och hållbar mat. Dessutom driver han utbildningsföretaget Eat Green Academy som utbildar kockar i hållbar matlagning. 

Vill du veta mer om hållbara alternativ i köket eller vilka spännande växtbaserade alternativ som kommer att dyka upp på matmarknaden framöver? Vill du provsmaka 3D-konstruerad filét mignón och få inblick i hur teknik kan göra underverk i köket? Detta och mycket mer kommer vegoprenören att bjuda på under sin närvaro på Kistamässan i mars. Missa inte!

Scroll to Top