Svamp martin

En kärleksförklaring till svamp  av Martin Nordin

Konsumtionen av svamp har ökat under de senaste åren. Grillade, friterade, marinerade eller stekta – tillagningsmöjligheterna är flera. Är det vitaminerna, mineralerna eller växtnäringsämnena som gjort att portabello, champinjoner och shiitake fått huvudrollen i framförallt vegetariska maträtter? Svamp har visat sig vara det perfekta substitutet till kött, iallafall enligt svampfantasten själv, Martin Nordin. Matkreatören som både har känsla för smak och estetiska serveringar.  

Martin Nordins intresse för mat började i tidig ålder. Köket var favoritplatsen som barn, där dofterna, ljuden och värmen av långkoken fascinerande honom. Intresset har suttit i sedan dess, men växte sig allt större i takt med användandet av sociala medier. Instagram blev en stor källa till inspiration men också en väg till framgång. Plattformen blev Martins största marknadsföringskanal, då allt fler följare började ta del av hans talang för både mat och fotografering. Resten är historia – som man brukar säga.  

Det är mäktigt när någon man ser upp till i matvärlden går in och gillar det man lagt ut. 

Parallellt med att Martin jobbar som kommunikatör på heltid, har han hunnit skriva tre matlagningsböcker med syftet att göra vegetariska rätter intressanta och smakrika. Nu senast, Laga svamp. Som titeln avslöjar, är detta en kärleksförklaring till svamp som råvara. Boken är ett djupdyk i utbudet av alla olika sorter som både naturen och livsmedelsbutiken erbjuder. Vilka är ätbara, hur ska de tillagas och vilka kombinationer är vinnande koncept?  

Detta och mycket mer kommer du att få ta del av på Mässan i Stockholm. Träffa Martin och få ny inspiration i köket. Vi utlovar djupa umamismaker och tydliga texturer – välkommen att ta del av svampprovning på ett helt nytt sätt.  

Scroll to Top