Kristoffer Fastfood, Café & Restaurant Expo

Att vara kundansvarig för 200 bokade utställare när mässan plötsligt ställs in

Kristoffer är kundansvarig för vår mässa sen 12 år tillbaka. Detta var hans och utställarnas reaktion på att vi behövde flytta mässan från februari till april.

Ert uppdrag var att ge 200 utställare ett besked om att mässan inte skulle bli av, hur gick det till?
-Jag och min kollega Pia satte oss ner och ringde utställare från morgon till kväll under en veckas tid! Många samtal men också mycket ny kunskap om hur Corona situationen har påverkat olika delar av vår bransch, vi har pratat diversifiering, nya produkter, uteblivna kundmöten men också framtid och hur vi tillsammans skall få hjulen att snurra igen så fort tillfälle ges.

Hur var din egen reaktion på flytten?
-Min telefon började ringa i börjar på september då oroliga utställare undrade om vi skulle skjuta på mässa i februari 2021 på grund av rådande situation. Vi gjorde då en undersökning och pratade med våra besökare, grossister och samarbetspartners. Tillsammans kom vi fram till att beslutet att skjuta på mässan till april var klokt. Att behöva byta datum på en mässa och meddela utställare var en ny erfarenhet för mig.

Vad fick du för respons från samtalen du ringde?
-Jag blev positivt överraskad av förståelsen från i stort sett alla våra utställare. En ny insikt var också hur otroligt viktig mötesplatsen är för många utställare som verkligen hade sett fram emot att få en välbehövlig kick-start på försäljningen nästa år. Nu är läget som det är och jag ser fram emot att göra en riktigt bra vårmässa tillsammans med våra utställare och besökare nästa år!

Tack för dina svar Kristoffer, vad blir det till middag ikväll?
-Ikväll kommer våra grannar över på middag, vi blir fyra vuxna och fem barn. Vi har ett långbord där alla får plats och mitt på bordet står en rejäl gryta med Boeuf Bourguignon som älskas av både stora och små. Receptet kommer ifrån Jens Linders bok Långkok som är lite som en bibel här hemma under höstmånaderna!

Vårt mål är att genomföra en så bra mötesplats som möjligt för våra besökare och utställare, har du frågor eller funderingar kring att ställa ut på vår mässa kan du alltid  kontakta Kristoffer & Pia.

Teamet på Fastfood, Café & Restaurant Expo

Ett kärt ögonblick på teamet från mässgolvet.

Scroll to Top