VI BLIR STÖRST PÅ FISK I SVERIGE

VI BLIR STÖRST PÅ FISK I SVERIGE

Kvalitetsfisk går ihop med Fisk Idag och skapar Sveriges största fiskgrossist. Efter sammanslagningen beräknar koncernen Kvalitetsfiskgruppen att omsätta 1,2 miljarder kronor per år. Affären ska godkännas av Konkurrensverket och kan verkställas tidigast i början på mars.

Fisk Idag och Kvalitetsfisk är redan två av landets främsta fiskgrossister med en årlig omsättning på 400 miljoner respektive 300 miljoner kronor vardera. Genom affären ökar koncernen Kvalitetsfiskgruppen, där även danska FSG Foods, Copenhagen Seafood samt Fiskerikajen ingår, sin omsättning till 1,2 miljarder kronor per år.

– Expansionen gör oss till den klart ledande aktören i Sverige inom fisk och skaldjur, sushiprodukter samt fiskförädling och produktutveckling, säger Mikael Salenstedt, vd och koncernchef på Kvalitetsfisk. Tillsammans kommer vi flytta fram positionerna ytterligare och skapa en gemensam innovationsavdelning för nya servicekoncept och produkter till våra kunder och partners.

Sammanslagningen av Kvalitetsfisk och Fisk Idag ger en rikstäckande distribution till stjärnkrogar, sushirestauranger, kvarterskrogar, hotell, storkök och traditionella fiskdiskar i landets butiker.

– Vi har anammat ett aktivt innovations- och hållbarhetsarbete i företaget och utvecklar ständigt nya produkter, säger Jan Aronsson, vd och grundare av Fisk Idag. Genom arbetet med att ständigt förädla råvaror leder vi redan utvecklingen i branschen. Det är något som vi vill utveckla ytterligare genom sammanslagningen och bidra med i koncernen.

Innan sammanslagningen genomförs behövs ett godkännande av Konkurrensverket vilket kan ske tidigast i början av mars.

För mer information kontakta:
Mikael Salenstedt, vd och koncernchef för Kvalitetsfisk
Mobil: 070-237 03 03
Mail: mikael.salenstedt@kvalitetsfisk.se

Jan Aronsson, vd och grundare för Fisk Idag
Telefon: 031-788 29 01
Mail: jan.aronsson@fiskidag.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Scroll to Top