SVERIGES STÖRSTA MÄSSA FÖR BRANSCHEN

KÄNN PULSEN

Gör dig redo att känna atmosfären och pulsen från 250 utställare och tusentals besökare från branschen. På årets mässa i Stockholm träffar du inte bara utställare utan även stora branschprofiler och kändiskockar. I Loungen leder Lisa Lemke samtal inom årets tema “The new world” och i Live-köket ser vi profilerna laga mat inför öppen ridå för dig att smaka på. 

ÖPPETTIDER
Tisdag 24 maj: 10.00-18.00
Onsdag 25 maj: 10.00-17.00

Sponsor av Live-Köket

Menigo-sponsor av live-köket

Tisdagen den 24 maj

10:30-11:10

Lennart Wallander

11:30-12:00

Sandra Mastio - New ways of working

12:15-13:00

Sandra Mastio

13:00-13:30

Frida Nilsson - New ways of eating

13:45-14:30

Frida Nilsson

14:45-15:15

Jens Dolk - New ways of operating

15:30-16:15

Jens Dolk 

Onsdagen den 25 maj

10:30-11:00

Joakim Wiklander - New world of tech

11:15-12:00

Joakim Wiklander

12:30-13:00

Sebastian Gibrand - New ways of serving

13:15-14:00

Sebastian Gibrand

15:00-15:30

Hans Skruvfors - New experience of dining

15:45-16:30

Hans Skruvfors

Träffa 250 utställare

SE HALLKARTAN

Ladda ner hallplanen nedan för att enkelt hitta utställaren du söker. Se även närmsta vägen till Loungen & Live-Köket där alla intervjuer och aktiviteter sker.

Shuttlebuss & parkering

Just nu har vi reducerade parkeringsmöjligheter på grund av ett större infrastrukturprojekt som leds av Stockholm Stad och Trafikverket. Vi uppmuntrar därför alla att i allra möjligaste mån åka kollektivt när ni besöker Kistamässan. Parkeringsmöjligheter finns på Kista Galleria och vi kommer att ha en shuttlebuss som går mellan gallerian och mässan varje kvart. Läs alla de praktiska detaljerna du behöver veta kring mässa här

Lisa Lemke

ledare av scenkoncepten

lisa lemke

I Loungen kommer Lisa tillsammans med årets branschprofiler samtala kring ämnen kopplade till  ”The New Normal”. Lisa Lemke är en folkkär tv-kock, frilansande matkreatör och matstylist.

Mässans tema

The New WORLD

Branschen har blivit tvingad till förändring, vilket har bidragit till nya mönster och beteenden. En positiv bieffekt från pandemin är den kraftiga ökning av  kreativitet som vuxit fram från verksamheter inom HORECA. Tillsammans med branschexperter tar vi fram svaren på hur framtiden kommer att se ut.

New ways of eating

New ways of operating

New experience of dining

New ways of serving

new ways of working

New world of
tech

lyssna & inspireras

Vi bjuder på kalaset

Du som arbetar i branschen får fri entré till mässan och dess aktiviteter. Det enda du behöver göra är att hämta din entrébiljett innan mässan.

Jens Dolk har jobbat med mat och dryck sedan han var 15. Det hela började på restaurang Glada Laxen. Sedan dess har det blivit vinimport, delikatessimport, vinskriverier i tidningar och TV, en massa böcker om mat och vin och mycket annat. “Kan man stoppa det i munnen – kan man jobba med det” – brukar Jens säga.

NEW WAYS OF OPERATING

Pandemin har tvingat restauranger och andra verksamheter att skapa nya kreativa lösningar för att fortsätta sin verksamhet. Vi har fått se nya erbjudanden, förändrade menyer, kreativa take away- lösningar, smarta möbleringar och oväntade samarbeten. Är detta starten på en förändringsvåg eller återgår vi mer till hur det såg ut innan? 

För 7 år sedan fann Sandra Mastio oväntat sin passion för mat och redan samma år deltog hon i och vann Sveriges Mästerkock. Det blev starten på en aldrig avstannande karriär inom matens värld, alltid med lust, nyfikenhet och inställningen ”Jag gör som jag vill” i fokus.

NEW WAYS OF WORKING

Kockbristen är ett faktum och pandemin har inte gjort situationen lättare. Resultatet av arbetsbristen blev att många tvingade byta karriär. Med påfrestande arbetsvillkor och arbetstider är det svårt att vara en lockande arbetsgivare. Nya krav kommer att ställas på både arbetsgivaren och leverantörer, som behöver förbättra och effektivisera arbetet för personalen i köket. Vad kommer ingå i kockens framtida arbete och vilka uppgifter kan göra kockyrket lockande igen? 

NEW WORLD OF TECH

Under de senaste 1,5 åren har den tekniska och digitala utveckling i restaurangbranschen varit oundviklig. De digitala användningsområdena är många, exempelvis kan robotar ersätta monotona arbetsuppgifter, matsvinn kan räknas ut med hjälp av AI och nya sätt att utvinna mat i storstäderna har skapats. Vart är vi på väg och hur kommer det utvecklingen att se ut om några år? Hur påverkas branschen av digitaliseringen? Vad anser kunden är ok?

HANS SKRUVFORS

Hans Skruvfors är koncernchef för Q-handelsbolaget foodora. Han har en bakgrund som vd från undersöknings- och data sciencebolaget Nepa, samt från Accenture och Procter & Gamble.

NEW EXPERIENCE OF DINING

Det ställs högre krav på restaurangerna att utforma unika koncept som ger gästerna mer än bara en måltid. Mat kan man ju beställa hem. Vad vill konsumenterna ha? Vad är konsumenterna egentligen ute efter? Vad kan du göra för att uppfylla dina gästers önskemål på en matupplevelse.

FRIDA NILSSON

Utsedd till Årets Kvinnliga Kock 2019 samt Årets Rising Star av White Guide, jobbar idag som kreativ kock på Ess Group

NEW WAYS OF EATING

Allt fler vill veta var råvarorna de äter kommer ifrån. Trender som lokalproducerat, ekologiskt, veganskt och hållbart kombinerat med nya behov ställer höga krav på de som arbetar med mat. Vilka av alla dessa nya trender bör man som verksamhet satsa på och vilka kommer att försvinna lika snabbt som de kom till?

Sebastian Gibrand

Sebastian har vunnit silver i Bocuse d’Or, ansvarat för Nobelmiddagen, vinnare av TV4’s Kockarnas Kamp 2019 och mycket mer

NEW WAYS OF SERVING

Vi lever i en ny värld där en app kan ersätta jobbet av den traditionella servicepersonalen. Hur fångar man känslan av det fysiska mötet i en digital serviceupplevelse? Hur finner man väg mellan service och teknologi.

LENNART WALLANDER

trendspaning 2022

Lennart Wallander tar oss igenom årets trendspaning 2022 som är ”Back to forward”, spaningen fokuserar på att vi nu lämnar corona-parentesen bakom oss. Vi går tillbaka till att fokusera framåt. Matbranschen påverkades kraftigt av pandemin och mycket har förändrats som fortsatt kommer forma hur vi äter och dricker.

samarbetspartners

Scroll to Top