UPPLEV MÄSSANS

LOUNGE & LIVE-KÖK

På årets branschevent i Stockholm träffar du inte bara 250 utställare utan även stora branschprofiler och kändiskockar. I Loungen leder Lisa Lemke samtal inom årets tema “The new normal” och i Live-köket ser vi profilerna lagga mat inför öppen ridå för dig att smaka på. 

Sponsras av

Menigo-sponsor av live-köket
Lisa Lemke

ledare av scenkoncepten

lisa lemke

I Loungen kommer Lisa tillsammans med årets branschprofiler samtala kring ämnen kopplade till  ”The New Normal”. Lisa Lemke är en folkkär tv-kock, frilansande matkreatör och matstylist.

Mässans tema

The New Normal

Branschen har blivit tvingad till förändring, vilket har bidragit till nya mönster och beteenden. En positiv bieffekt från pandemin är den kraftiga ökning av  kreativitet som vuxit fram från verksamheter inom HORECA. Tillsammans med branschexperter tar vi fram svaren på hur framtiden kommer att se ut.

New ways of eating

New ways of operating

New experience of dining

New ways of serving

new ways of working

New world of
tech

lyssna & inspireras

Vi bjuder på kalaset

Du som arbetar i branschen får fri entré till mässan och dess aktiviteter. Det enda du behöver göra är att hämta din entrébiljett innan mässan.

NEW WAYS OF OPERATING

Pandemin har tvingat restauranger och andra verksamheter att skapa nya kreativa lösningar för att fortsätta sin verksamhet. Vi har fått se nya erbjudanden, förändrade menyer, kreativa take away- lösningar, smarta möbleringar och oväntade samarbeten. Är detta starten på en förändringsvåg eller återgår vi mer till hur det såg ut innan? 

Ägare av Sveriges mest hållbara restaurang K-märkt, vinskribent och vinimportör

NEW WAYS OF WORKING

Kockbristen är ett faktum och pandemin har inte gjort situationen lättare. Resultatet av arbetsbristen blev att många tvingade byta karriär. Med påfrestande arbetsvillkor och arbetstider är det svårt att vara en lockande arbetsgivare. Nya krav kommer att ställas på både arbetsgivaren och leverantörer, som behöver förbättra och effektivisera arbetet för personalen i köket. Vad kommer ingå i kockens framtida arbete och vilka uppgifter kan göra kockyrket lockande igen? 

Vinnare av Sveriges Mästerkock och driver restaurangen Mastio

NEW WORLD OF TECH

Under de senaste 1,5 åren har den tekniska och digitala utveckling i restaurangbranschen varit oundviklig. De digitala användningsområdena är många, exempelvis kan robotar ersätta monotona arbetsuppgifter, matsvinn kan räknas ut med hjälp av AI och nya sätt att utvinna mat i storstäderna har skapats. Vart är vi på väg och hur kommer det utvecklingen att se ut om några år? Hur påverkas branschen av digitaliseringen? Vad anser kunden är ok?

FRIDA RONGE

Frida har deltagit  i program som nyhetsmorgon och tävlat i kockarnas kamp. Hon Agerar också som expert i Miljömålsberedningen på uppdrag av den svenska regeringen 

NEW EXPERIENCE OF DINING

Det ställs högre krav på restaurangerna att utforma unika koncept som ger gästerna mer än bara en måltid. Mat kan man ju beställa hem. Vad vill konsumenterna ha? Vad är konsumenterna egentligen ute efter? Vad kan du göra för att uppfylla dina gästers önskemål på en matupplevelse.

HANS SKRUVFORS

Hans Skruvfors är koncernchef för Q-handelsbolaget foodora. Han har en bakgrund som vd från undersöknings- och data sciencebolaget Nepa, samt från Accenture och Procter & Gamble.

NEW WAYS OF EATING

Allt fler vill veta var råvarorna de äter kommer ifrån. Trender som lokalproducerat, ekologiskt, veganskt och hållbart kombinerat med nya behov ställer höga krav på de som arbetar med mat. Vilka av alla dessa nya trender bör man som verksamhet satsa på och vilka kommer att försvinna lika snabbt som de kom till?

FRIDA NILSSON

Utsedd till Årets Kvinnliga Kock 2019 samt Årets Rising Star av White Guide, jobbar idag som kreativ kock på Ess Group

NEW WAYS OF SERVING

Vi lever i en ny värld där en app kan ersätta jobbet av den traditionella servicepersonalen. Hur fångar man känslan av det fysiska mötet i en digital serviceupplevelse? Hur finner man väg mellan service och teknologi.

Sebastian Gibrand

Sebastian har vunnit silver i Bocuse d’Or, ansvarat för Nobelmiddagen, vinnare av TV4’s Kockarnas Kamp 2019 och mycket mer

trendspaning 2022

Lennart Wallander tar oss igenom årets trendspaning 2022 som är ”Back to forward”, spaningen fokuserar på att vi nu lämnar corona-parentesen bakom oss. Vi går tillbaka till att fokusera framåt. Matbranschen påverkades kraftigt av pandemin och mycket har förändrats som fortsatt kommer forma hur vi äter och dricker.

LENNART WALLANDER

samarbetspartners