Orkla Foods Sverige AB

Orkla Foods Sverige gör god mat som gör gott. Våra största varumärken är Felix, Abba, Kalles, Paulúns, BOB, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Fun Light, JOKK och Den Gamle Fabrik. Vi har en omsättning på cirka 6 miljarder kronor årligen och runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Tollarp, Uddevalla, Vansbro och Örebro.

Orkla Foods Sveriges två övergripande hållbarhetsmål är att årligen öka försäljningen av våra mest hållbara produkter med mer än 5 % och minska klimatpåverkan med 60 % till 2025. I vår hållbarhetsstrategi ingår även mål om att öka försäljningen av vegetariskt, minska mängden socker och salt i vår mat, sträva efter 100% hållbara förpackningar och gå över till fossilfri produktion.

Orkla Foods Sveriges verksamhet är uppdelad inom två affärsområden som vi kallar Retail och FoodSolutions. Inom FoodSolutions på Orkla Foods Sverige erbjuder vi måltidslösningar som ger värde och skapar tillväxt för våra kunder i restauranger och storkök. Förutom att vår mat är säker och näringsmässigt riktig är den också god och av hög kvalitet. Under varumärkena Felix, Liva Energi, Ekströms, Frödinge, Önos, Abba, Kalles, Krögarklass, Hållö, Bob, Jokk, Risifrutti, Grebbestad, Anamma och Fun Light erbjuder vi ett brett sortiment av produkter.

Med hjälp av experterna i branschen har vi på Orkla tagit reda på hur nästa generations ätande kommer att se ut. Utifrån deras kunskaper och våra egna omvärldsinsikter ser vi åtta tydliga trender som vi samlat under Next is Now – ett förhållningssätt framtaget för att vi tillsammans med er vill ligga i framkant när det kommer till framtidens matvanor, hållbarhet och industrins bidrag.

Markerad produkt

Produkter

Jobberbjudanden

Kontakta oss

Scroll to Top