Monteriva Kaffe Sverige

Monteriva startades 1994 med målsättning att föra ut den italienska kaffetraditionen. Vi har varit en del i den fantastiska utvecklingen av café- och kaffekulturen. Från en slät kopp kaffe då till en kaffemeny som snart täcker hela väggen. För oss står kaffeupplevelsen i centrum, att ni och era kunder får njuta av perfekt espresso.

För att framställa bra kaffe krävs mer än bara bönor och maskiner. Därför är en viktigt del för oss att dela med oss av vår kunskap kring hur ni brygger kaffet på bästa sätt. Vi kommer gärna in redan på planeringsstadiet för er kaffebar och agerar konsulter för att underlätta. När verksamheten sätts igång kommer vi med kaffemaskinerna och alla tillbehör som behövs. Er personal får då genomgå en utbildning där de lär sig hur man hanterar er nya espressomaskin. Tiden går och då kommer era kaffemaskiner behöva underhåll och kaffet kommer att ta slut, då är vi snabbt på plats för att allt ska gå så smidigt och bra som möjligt.

Vårt sortiment av kaffe och allt runtomkring finns inne på vårt lager som är lättillgängligt på Södermalms östra knutpunkt, detta betyder även att vi har möjligheten för riktigt snabb leverans till våra kunder. För kunder i södra Sverige är förmodligen Malmö närmare, där har vi även ett kontor för att alla kunder ska kunna få service och hjälp när det behövs.

Vare sig om ni är en privatperson, caféägare eller företagare som är ute efter en kaffemaskin eller liknande så vill vi att ni ska få precis det ni vill ha. Vårt mål har redan från starten varit att uppfylla alla era önskemål och vi strävar alltid efter att göra det möjligt.

Espressokaffe

Vårt kaffesortiment sträcker sig från ekologiskt 100% arabica till 100% robusta, vilket gör att vi har något för alla smaker! Biologica Fyllig och rund med en elegant eftersmak. Aromerna kännetecknas som en elegant kombination av fruktighet tillsammans med noter av valnöt och choklad. Även om kaffet består av enbart arabicabönor har vi valt att dämpa lite av syrligheten som är så typisk för arabica. Rossa En 90/10 blandning av Arabica och Robusta vilket resulterar i en välbalanserad och mycket omtyckt smak. Om man gillar den klassiska smaken av Arabica men vill ge lite tyngd till karaktären så passar Rossa utmärkt. Conquesta En 90/10 blandning som passar de allra flesta. Vill man ha en rundare och mer lättillgänglig blandning så rekommenderar vi denna blandning. När kaffet smälter i munnen träder chokladen fram och lockar fram fler koppar. Vallebella En 70/30 blandning och den är elegant nog att locka de flesta och tillräckligt kraftfull för att hålla dem kvar. Arabicabönan bidrar med en syrlig och smakrik palett medan Robustan balanserar ut smaken med dess fylliga och kraftiga karaktär. Kombinationen blir en ljuvlig blandning som dricks upp kvickt även om man vill njuta länge Marche Vår näst starkaste blandning som lätt uppskattas. Vill man få en glimt på hur kaffet i Italien dricks så är Marche en bra start. Denna 50/50 blandning av Arabica och Robusta är en riktigt bra blandning om man vill ha ett kraftigt kaffe som ändå tillåter andra smaker att träda fram. Dricker man denna med mjölk så får man känslan av båda utan att någon tar över. Rivaliteten finns, men med rätt proportioner får men en riktigt välbalanserad dryck som gärna dricks gång på gång. Scuro Napoli Det svarta guldet (100% robusta) som dricks i barerna nere i Neapel. Denna kraftfulla blandning passar utmärkt med en skvätt mjölk. Denna blandning uppskattas av inbitna italienare och oss som helt enkelt vill ha ett riktigt riv i kaffet.

Läs mer »

Kontakta oss

Scroll to Top