Menigo Foodservice AB

Om oss

Tillsammans skapar vi goda och hållbara måltider

Vi tror på att den goda måltiden har kraften att bygga broar mellan människor och skapa hälsa och tillväxt i samhället.
Vi tror på människorna –entreprenörerna, innovatörerna, kreatörerna, hantverkarna – som får det att hända.
Vi tror på att mänskliga möten tillför värde och möjligheter att förädla tjänster och produkter.

Vi ser vår roll som en viktig samarbetspartner i förädlingskedjan från gård till gaffel. Vi kan med kompetens, varor och tjänster möjliggöra – och hela tiden underlätta – produktionen av goda och hållbara matupplevelser genom livets alla skeden.
Därigenom bidrar vi till ett långsiktigt hållbart samhälle.

Vi erbjuder allt som behövs för ditt kök och din matsal. Från servetter och kastruller till krispig sallad, lyxiga proteiner och goda drycker. Från enkelt till fine dineing. Hos oss kan du kompetensutveckla dig & din personal och göra din verksamhet mer lönsam.

Välkommen till oss

Markerad produkt

Att hantera och förvara dina örter Örter säljs både i kruka och i ask. Men det är absolut vanligast och smidigast för restaurangkök att använda örter i ask eller lösvikt. Örter i kruka ska helst stå i vatten då örten fortsätter dricka efter skörd, kan dricka upp till ett glas vatten om dagen. Det är viktigt att vattna på samma sätt som på odlingen, dvs. underifrån. Örter i ask Låt örterna vara kvar i sin originalförpackning så länge som möjligt Förvaring & hållbarhet De flesta örter ska förvaras i kylskåp, 5-8 grader C. De håller ca en vecka (från odling) om örten förvaras på rätt sätt. Men hållbarheten varierar. Örter som behöver speciell hantering Körvel, koriander, vattenkrasse, dill, gräslök och persilja i kruka mår som allra bäst när de förvaras riktigt, riktigt kallt, +2 till +5 grader. Basilika är däremot en ört som ska förvaras i rumstemperatur. Om örten slokar Om dina örter har slokat är det för att fukten gått ur. Om du har tur går det att rädda örterna (ej basilika) genom att lägga dem i isvatten. Viktigt att hela örten täcks av vatten. Och låt dem ligga i tills de är krispiga, ca 5-10 minuter. Örterna får inte spolas i vatten, utan tänk på att det är ömtåliga råvaror som måste hanteras varsamt. Få fram smakerna i matlagningen Ett bra sätt för att få fram så mycket smak som möjligt från dina örter är att mortla dem. För rosmarin och timjan kan du även fräsa dem i lite olja, då framträder smakerna ännu bättre. Det går även att koncentrera smaken genom pressa ur saften ur örterna (med t.ex. en råsaftscentrifug) och blanda med olja. Krävs mycket örter men ger en fantastisk smak. Om du använder torkade örter se till att de kokar med länge i maten, kan även fräsas för att få fram smakerna än mer.

Läs mer »

Jobberbjudanden

Kontakta oss

Scroll to Top