Johan & Nyström
Johan & Nyström

Johan & Nyström

Vi älskar kaffe. Och vi vill att du ska känna likadant! Vår drivkraft är att kaffet hela tiden ska smaka godare, kännas roligare och bli bättre. Vi, det stora lilla kafferosteriet, rostar kaffe som utmanar både kaffeindustrin och oss själva. Varje dag. En förutsättning för det är våra långsiktiga och nära relationer med några av världens bästa kaffeodlare. Människor lika dedikerade som vi, som också vet hur viktigt ekosystemet är för kvaliteten och framtiden. Resultatet är ett bättre kaffe, för alla.

Allt kaffe vi på Johan & Nyström köper in är specialkaffe, vilket innebär att det har fått över 80 poäng på en 100-gradig skala. För att uppnå så höga poäng krävs det att bönderna tar noga hand om sina gårdar, sina odlingar och framförallt sina kaffeträd. Alla bönder vi jobbar med är inte certifierade enligt ramar och regelverk, men alla jobbar med hållbara metoder och värnar om både jorden och de som brukar den.

Vår inköpsfilosofi bygger på att köpa så mycket vi kan från så få producenter som möjligt. På detta sätt kan vi skapa långsiktiga relationer med bönder som delar vår filosofi och tillsammans göra skillnad på riktigt. För det är faktiskt så att det är genom att kontinuerligt premiera kvalitet som vi tillsammans kan höja standarden för kaffebönder världen över.

Vi köper alltså mycket av det kaffet som vi stoppar i våra bryggblandningar, och så några speciella roliga mikrolotter som vi sen lanserar som våra Seasonal Origins under året. På detta sätt kan vi ta till vara på större delar av varje gårds skörd än om vi bara köpte några säckar av en mikrolott.

Nyheter

HOUSE

HOUSE

House är grunden vi står på och här erbjuder vi specialkaffe från några av de 15 producenter vi jobbar nära, som alla är bland de bästa i världen.

Läs mer »
FARMERS

FARMERS

Riktigt bra kaffe börjar i ursprunget. Serien Farmers är en hyllning till de skickliga och dedikerade producenterna, där vi har långa och nära relationer med de flesta.

Läs mer »
PRIME

PRIME

Prime-serien är spjutspetsen av specialkaffe. Kvaliteten och smaken är oslagbar och det är en upplevelse i sig att dricka ett av dessa kaffen.

Läs mer »

Jobbannonser

Kontakt

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top