Bjärefågel i Torekow AB

HÅLLBAR KYCKLINGUPPFÖDNING SEDAN 1997
På familjeföretaget Bjärefågel i Torekow AB brinner vi för att föda upp Sveriges bästa kyckling. Därför arbetar vi aktivt med etisk djurhållning och hållbarhet. Bjärekyckling är Sveriges enda klimatcertifierade kyckling, vilket bland annat innebär att vi har sänkt vår klimatpåverkan med 20–25 procent. Våra uppfödare genomgår oberoende certifiering via både Svensk Fågel och Svenskt Sigill. Vi kontrolleras av en extern tredje part.

Dubbelt så mycket plats i stallet
I Sverige finns regler för hur många kycklingar man får ha per kvadratmeter i stallet. Vi går längre – vi halverar antalet! Alltså får Bjärekycklingar nästan dubbelt så mycket plats som en vanlig svensk kyckling.

Kvalitetsfoder baserat på lokalt odlad majs
Det vegetabiliska fodret innehåller majs, baljväxter, spannmål, soja, vitaminer och mineraler. Då mår våra Bjärekycklingar riktigt bra. Fodret innehåller inte GMO, antibiotika eller antibiotikaliknande preparat.

Långsam tillväxt och varsam hantering
Våra Ranger Gold-kycklingar växer långsamt och har en god hälsa. Kyckling som får växa i sin egen takt mår bra. Vi lyfter alltid våra fåglar varsamt med två händer om kropp och vingar, för att undvika skador och stress.

Uppfödning på mindre familjejordbruk
Bjärekycklingar föds upp av oss på Bjärefågel, samt av noga kontrollerade uppfödare på och runt Bjärehalvön. Maximal transport är tio mil – både för fåglarna och för miljöns skull.

Markerad produkt

Produkter

Nyheter

Jobberbjudanden

Kontakta oss