The New Normal for HORECA

The New Normal - Temat för 2022

 Mässans programfokus under våren kommer att gå under namnet ”The New Normal”, vilket inkluderar sex olika temaområden: New  ways of  operating, New  experience of dining, New ways of serving, New ways of eating samt New world of tech.  Dessa teman kommer under mässan att diskuteras med både kända branschprofiler och experter

New  ways  of operating
Under pandemin har restauranger och andra verksamheter tvingats hitta nya kreativa lösningar för att överleva. Vi har sett allt ifrån nya erbjudanden, förändrade menyer och kreativa take away-lösningar till smarta möbleringar och oväntade samarbeten. Är dessa lösningar bara början på en förändringsvåg som kommer att fortsätta att rulla eller återgår vi mer till hur det såg ut innan?

New experience  of  dining
När Take Away blivit den nya normala ställs allt högre krav på att utforma koncept som ger gästerna mer än bara mat. Äta kan man ju göra hemma. Vad kommer gästerna vilja ha när allt är öppet igen utan restriktioner? Vad kan man göra? Och hur kan man göra det?

New experience  of  dining

New ways of serving
Behovet av den traditionella servicepersonalen har förändrats i en värld där en app istället kan göra jobbet. Hur kan vi fånga känslan av den fysiska serviceupplevelsen trots att kontakten sker digitalt? Hur hittar man balansen mellan teknologi och service?

New ways of eating
Allt fler intresserar sig nu för var råvarorna på tallriken kommer ifrån. Trenderna, såsom närodlat, säsongsbaserat, hållbart, ekologiskt, hälsosamt och vegetariskt i kombination med de nya beteenden och behov som har uppkommit, ställer högre krav på alla som jobbar professionellt med mat. När landsgränserna öppnar igen och tillgång till råvaror inte är ett problem, vilka trender är här för att stanna? Vad skall man satsa på och vad skall man tänka bort?

New Ways Of Eating

New world of tech
Den tekniska utvecklingen i restaurangbranschen har under de senaste 1,5 åren oundvikligen skyndats på. Digitaliseringens möjligheter är många då exempelvis robotar kan göra monotona uppgifter i köket, AI kan beräkna matsvinn, nya matprodukter skapas och nya sätt att producera mat i städerna upptäcks. I vilken takt kommer detta att fortsätta? Vart är vi på väg? Hur påverkar digitaliseringen yrket och hantverket? Och vad tycker konsumenten är ok?

New ways of working
Under de senaste åren har kockbristen varit ett faktum och situationen har under pandemin inte gjort saken bättre. Till följd av arbetsbrist blev många tvingade att sadla om. Med krävande arbetsvillkor och arbetstider kan det vara svårt att vara attraktiv som arbetsgivare. Nya krav kommer att ställas på arbetsgivaren och nya krav kommer att ställas på leverantörerna, som behöver underlätta och effektivisera arbetet för personalen i köket. Vad ingår i den nya kockens arbete och vilka arbetsuppgifter kan göra kockyrket mer attraktivt igen?

New Ways Of Working
Scroll to Top